Anoniem     november 2020

Relatietherapie in het kwadraat. Dit weekend gaf ons zo veel inzichten. Het is het grootste cadeau wat wij onszelf ooit hebben kunnen geven. Door steeds dichter bij mijn gevoel te komen gaf dit weekend op een hele effectieve manier kraakheldere antwoorden. Ja, het is confronterend om echt eerlijk naar jezelf te zijn, maar het is door de aanwezigheid en begeleiding van Gijs en Elly een hele fijne stap. Wij voelen ons nu, juist nu we onze diepste angsten en behoeftes kennen, ontzettend rustig van binnen, waardoor we elkaar weer lief kunnen hebben. En dat is het fijnste wat er is.

Anoniem     november 2020

We kijken allebei met een heel goed gevoel op de training terug. We hebben een moeilijk jaar gehad samen waarin we ons allebei onbegrepen voelden door de ander. Tijdens het trainingsweekend hebben we dingen tegen elkaar uitgesproken die niet nieuw voor elkaar waren, die we ergens van elkaar wel wisten, maar nooit helemaal goed aankwamen. Echt écht luisteren is zo moeilijk. Maar als het lukt, kun je elkaar weer veel beter ontvangen. Het trainingsweekend is dé plek om dit te oefenen, in een veilige omgeving, en met Gijs en Elly op standby voor ondersteuning en soms weer even op weg helpen. Het trainingsweekend heeft ons lichter gemaakt. We voelen ons door elkaar gehoord en weten beter hoe we op elkaar afstemmen en afgestemd blijven. Dat geeft veel vertrouwen.  

Anoniem     augustus 2020

We kijken allebei met een heel goed gevoel op de training terug. We hebben een moeilijk jaar gehad samen waarin we ons allebei onbegrepen voelden door de ander. Tijdens het trainingsweekend hebben we dingen tegen elkaar uitgesproken die niet nieuw voor elkaar waren, die we ergens van elkaar wel wisten, maar nooit helemaal goed aankwamen. Echt écht luisteren is zo moeilijk. Maar als het lukt, kun je elkaar weer veel beter ontvangen. Het trainingsweekend is dé plek om dit te oefenen, in een veilige omgeving, en met Gijs en Elly op standby voor ondersteuning en soms weer even op weg helpen. Het trainingsweekend heeft ons lichter gemaakt. We voelen ons door elkaar gehoord en weten beter hoe we op elkaar afstemmen en afgestemd blijven. Dat geeft veel vertrouwen.

Leon van Sasse van Ysselt   december 2019

Dankbaar kijk ik terug op het weekend. Er is bij mezelf en tussen ons, veel gebeurt, eigenlijk veel meer dan verwacht, Niet altijd makkelijk, want ik heb dankzij het programma en Sandy,  deurtjes opengemaakt waar heel veel weggeborgen emoties achterzitten die voorzichtig ruimte kregen.

Emoties die ik ooit met de beste intenties opgeborgen en onderdrukt had, maar dat opbergen gaf in onze relatie in het hier en nu onnodig en steeds meer verwijdering.

Jullie aanpak heeft voor mij en ons dus heel goed gewerkt.Twee weken vooraf langzaam door het boek heenwerken en daar al samen over delen heeft zeker geholpen om meer uit het weekend te halen. Ik zou dat iedereen met klam aanraden!

Daarmee is het wel intensief en is het weekend onderdeel van een proces zoals ik al zei dat het voor mij voelt.  Met boek en opdrachten/gesprekken kunnen wij denk ik wel vooruit, maar tip zou zijn om daar nog wat meer aandacht aan te besteden. Hoe het proces in gang te houden na het weekend!

Het tempo in het weekend vond ik (te?)behoorlijk hoog. De tijd om per gesprek samen te oefenen is soms erg kort. Dingen integreren gaat echt meer tijd kosten.

Iets meer theorie( ook eventueel vooraf)  over de impact van hechting op volwassenen en relaties zou voor mij goed geweest zijn.

De stellen in het boek zijn soms zo Amerikaans, dat identificeren lastig is. Met de stellen in de filmpjes lukt dat zeker beter. Goed dus dat jullie dat ook aanbieden.

Dat jullie eigen voorbeelden en kwetsbaarheden voor de groep benoemen en laten zien werkt heel goed om een sfeer te creëren waarin veilig gewerkt kan worden en dat optimisme uitstraalt over de haalbaarheid van verandering.

Dat jullie bij de start ruimte bieden om eigen stijl en vorm van participatie in de groep is prettig. Ik heb zelf bewust tussendoor nauwelijks dingen met de groep gedeeld, omdat ik weet dat dat mij af gaat leiden van mijn eigen proces. De neiging om actief op jullie stoel te gaan zitten ligt te veel op de loer.  Dat die ruimte er vanuit jullie (en de groep)was, was prettig  en hierdoor heb ik  veel meer uit het weekend gehaald en meer verbinding met Sandy teruggevonden. Dat jullie ons daarin “ gelaten hebben” was daarom prima.

De lokatie /faciliteiten/eten enz waren voor de gelegenheid prima/goed genoeg. De koffie was goed! Vermoeid, maar met heel veel dankbaarheid!!

Anoniem: Mijn man stond na 35 jaar huwelijk met een been buiten de deur en was al op zoek naar een eigen plek om te wonen. Ook sliepen we al 2 maanden apart. Na het EFT weekend zijn we weer on speaking terms en verstaan we elkaars taal weer.

De verwijdering is terug gedraaid en we luisteren weer naar elkaar. Er is uitzicht op een toekomst samen.Het EFT weekend  is voor iedereen aan te raden die het gevoel heeft steeds op dezelfde punten vast te lopen in zijn relatie. Je krijgt inzicht in de dynamiek van de relatie en je leert te voorkomen om in een negatief spiraal/groef  terecht te komen.

Elly en Gijs zijn beide zeer bekwame therapeuten en de dynamiek tussen deze 2 mensen is een voorbeeld voor hoe je met elkaar zou willen omgaan. Niet twijfelen maar doen! Ik had niets te verliezen en heb alles weer gewonnen.

Janneke: Het weekend “Houd me vast” van 25 augustus heb ik as zeer positief ervaren. Het heeft mij (ons natuurlijk) veel gegeven. Het was big quality-time!

Over de locatie: perfect! Zeker met het mooie weer dat we erbij hadden. Er is veel ruimte om ongestoord je gesprekken te voeren. De catering en verblijf zijn gewoon goed en het personeel vriendelijk.

Over de begeleiding: geweldig! Jullie waren er maar bemoeide zich niet met ons. Steeds als wij vastliepen kon er ook een van jullie komen. Dat voelde veilig en ‘effectief’ (waarmee ik bedoel dat we verder konden en niet hoefde te wachten in ons ongemak – misschien is ‘productief’ een beter woord…??… ik weet het niet…). Soms wilde ik wel dat een van jullie er was om ons in ons gesprek stil te zetten en te bevragen over hetgeen ik inbreng/doe. “waarom?”, “wat is je eigenlijke boodschap?”, “zie je wat het doet met Theo?”, etc…

Groot pluspunt is dat jullie eigen ervaringen inbrengen als voorbeelden. Werkte voor mij verhelderend en vergrote de veiligheid voor mij.

Over de vorm: fijn om te ervaren dat anderen op andere of zelfde thema’s vergelijkbare struggles kennen. Dat werkt (nog) beter dan het te lezen in het boek. De groep voelde veilig mede door de manier waarop jullie de groep hebben geleid.

Over de inhoud: we hebben natuurlijk niet voor niets voor EFT gekozen. Voor mij draait daar wederkerige communicatie om. Zelfkennis, verbinden, uiten, luisteren, reageren, zelfreflectie.

😉 ik zou het iedereen aanraden (en niet alleen in de liefdesrelatie); focus op (je eigen) emotie, daarmee voel je de ander (ook) aan.

DANK!!!!! Alleen maar plussen!  Succes verder met jullie mooie werk en bovenal als liefdeskoppel.

Roel en Desiree: ‘Als je samen met je partner de moed kan opbrengen om de Houd Me Vast training bij Elly en Gijs te volgen, zal dit verrassend positief uitpakken. In een veilige omgeving word je met enkele andere koppels een weekend lang actief begeleid door twee bedreven EFT-trainers, die integer, respectvol, en met gepaste humor aan de hand van deze succesvolle methodiek snel tot de kern komen. In deze training geven Gijs en Elly de tools, lees verder

Johan & Willemijn: Verdieping door verbinding; prettige training en geeft verhelderende inzichten en handvatten hoe je met elkaar in verbinding staat en op elkaar kan reageren. Aanrader, leuk voor elke fase van een relatie.

Anoniem: Deze training is echt een aanrader!

Wij zijn als stel al lang samen. Sinds kort zijn onze kinderen uitgevlogen, een nieuwe fase voor ons samen.
Dat vraagt om het vinden van een nieuwe balans.
We hebben het goed samen, maar er zijn ook patronen die we graag wilden doorbreken. Ons doel was meer luchtigheid en plezier.
Heel prettig om hier een weekend lang samen bij stil te staan.
We hebben gehuild en gelachen om hoe we het samen doen en weten nu beter hoe we samen verder willen.
Elly en Gijs zijn een fijn & deskundig koppel, die ook hun eigen relatie-ervaringen deelden. Er was een fijne sfeer in de groep en de locatie was top!

Hartelijk dank!

Anoniem: Tijdens een intensieve 2,5 daagse hebben we kennis gemaakt met de methodiek van Sue Johnson, deze heeft ons geholpen om in plaats van in gedoe te blijven hangen, met elkaar de onderliggende patronen, gevoelens en verlangens te onderzoeken. Dit heeft geleid tot meer verdieping en verbinding binnen onze relatie. Elly en Gijs zijn duidelijk professionals en hebben gezorgd voor een veilige omgeving waarin je uitgenodigd werd stappen te zetten die eerder niet in beeld leken te zijn. Het feit dat zij een stel zijn en de leerstof hebben gelardeerd met dagelijkse voorbeelden uit hun eigen relatie zorgde wat ons betreft voor meerwaarde.