Augustus 2021

Ondanks een liefdevolle basis, merk je met de jaren dat huishoudelijke irritaties steeds groter worden, dat je in een soort strijdmodus komt die super eenzaam is, die niemand wil, maar waar je maar niet uit komt. Tijdens het weekend hebben we ontzettend veel geleerd over onze eigen pijnpunten, die van elkaar en hoe ongemerkt een propje naast de prullenbak een open zenuw uit je jeugd raakt. We kunnen nu met veel meer mildheid naar elkaar (en onszelf!) kijken en herkennen waar het eigenlijk over gaat. We kunnen onze pijn, angst en onzekerheid nu veel beter delen en de schouders ophalen en elkaar vasthouden als er dan toch een keer een propje naast schiet.

Anoniem

Augustus 2021

Wij hebben gekozen om deel te nemen aan het HoudMeVast-weekend wat door Elly en Gijs werd verzorgd. Dit omdat we binnen onze relatie vastliepen en botste in karakter en in steeds dezelfde conflicten. Dit werd een vast patroon wat een steeds groter aandeel had binnen onze relatie. Wij hebben tijdens het weekend een kijkje gekregen in elkaars denkwijze en processen en tools gekregen om ons patroon te doorbreken en verbeteren en beter met elkaar om te gaan. Dit weekend was intensief, heeft inzichten en bewustwording gegeven en voelt zeker als de moeite waard. Het weekend kent een mooie mix van opdrachten, tekst/uitleg en oefeningen. Dat we aan het eind van het weekend ook uitleg hebben gekregen hoe we deze positieve flow vast kunnen houden en toekomstige conflicten kunnen aanvliegen geeft ons vertrouwen in de toekomst. Bedankt dat wij elkaar beter hebben leren kennen.

Anoniem

Maart 2021

Een fantastische en intense ervaring door de combinatie van een hecht doortimmerd programma en de fantastische trainers Elly en Gijs. Hierdoor hebben we onze relatie echt op een nieuw spoor weten te zetten en zijn mijn verwachtingen overtroffen. Niet alleen direct na afloop van de training, maar ook in de weken en maanden daarna waren we telkens weer in staat om beter om te gaan met conflicten en teleurstellingen; inmiddels zien we echt een blijvend effect. We zijn trots op het resultaat en op het elan dat onze relatie heeft gekregen en gunnen dat ieder stel, in welke fase hun relatie zich ook bevindt.

Hartelijke groet F&M

Anoniem maart 2021

Dit weekend heeft ons de gelegenheid gegeven, onder de ontspannen begeleiding van Gijs en Elly, om stil te staan bij niet werkende patronen, onze eigen inbreng in de relatie en daarbij echt de tijd te nemen om naar elkaar te luisteren. En (opnieuw) te ervaren wat dat met ons doet. Jullie openheid en toegankelijkheid zorgden voor een goede sfeer en het is helpend niet afgeleid te kunnen worden door dagelijkse beslommeringen en te delen met anderen. Het heeft ons meer openheid en verbinding gebracht.

Anoniem maart 2021

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor het weekend. Het was heel helder en open. Wat ook heel fijn was voor mij was dat jullie je eigen relatie ‘ten toon stelden’ als het ware waardoor het echt is en geen hulpverleningskunstje. Ik kan daar steeds weer op teruggrijpen als ik vastloop. Zo van oh ja, dit is normaal dat dit terugkomt. Het is niet raar of er is niet iets mis met mij, ik verlies de verbinding in de liefde met mijn partner, net als bij iedereen geeft dat angst en paniek. Jullie voorbeeld van Rome kan rationeel van een afstand lijken zo van waar maak je je druk om, maar ik begreep volledig de paniek in het voorbeeld en geeft mij moed om mezelf wat liever en zachter aan te kijken in dezelfde soort situaties in plaats van mezelf naar beneden te halen en in de ‘ik moet het beter doen’ stand te komen.

Anoniem    januari 2021

Wat ons uit de cursus het meeste op weg heeft geholpen is, dat de discussie op een ander level plaatsvindt, op het niveau van de emoties (die je meeneemt uit je verleden, hechtingsstijl) ipv op het niveau van de inhoud. Er is een verandering merkbaar in hoe we naar elkaar kijken, veel liefdevoller en positiever, het is nu allemaal veel vriendelijker en veelbelovender tussen ons. Dit vertaalt zich ook naar de omgang met onze kinderen.

Anoniem    januari 2021

Dit weekeinde hebben we het hele proces met de zeven gesprekken in oefeningen deels opnieuw, nu achter elkaar in 2 dagen, doorlopen. Daardoor hebben we de stappen nog bewuster gemaakt.

Wat daarbij zeer behulpzaam was, is dat jullie als paar ook kunnen putten uit eigen voorbeelden uit jullie eigen relatie en die ook met ons delen. Dat maakt het voor ons nog toegankelijker en beter mogelijk om ook zelf de diepte in te gaan. De cursus heeft ons een nieuwe en andere kijk op onze relatie gegeven. Een nieuw inzicht waarbij we veel meer bewust zijn geworden van hoe we elkaar kunnen vinden in de emotie die zit achter ons gedrag.

We gaan er mee aan de slag in de hoop en het vertrouwen dat we de komende jaren elkaar sneller zullen vinden als we het weer even kwijt zijn. Veel dank voor jullie inzet en succes met de voortgang van jullie cursus.

Anoniem     november 2020

Relatietherapie in het kwadraat. Dit weekend gaf ons zo veel inzichten. Het is het grootste cadeau wat wij onszelf ooit hebben kunnen geven. Door steeds dichter bij mijn gevoel te komen gaf dit weekend op een hele effectieve manier kraakheldere antwoorden. Ja, het is confronterend om echt eerlijk naar jezelf te zijn, maar het is door de aanwezigheid en begeleiding van Gijs en Elly een hele fijne stap. Wij voelen ons nu, juist nu we onze diepste angsten en behoeftes kennen, ontzettend rustig van binnen, waardoor we elkaar weer lief kunnen hebben. En dat is het fijnste wat er is.

Anoniem     november 2020

We kijken allebei met een heel goed gevoel op de training terug. We hebben een moeilijk jaar gehad samen waarin we ons allebei onbegrepen voelden door de ander. Tijdens het trainingsweekend hebben we dingen tegen elkaar uitgesproken die niet nieuw voor elkaar waren, die we ergens van elkaar wel wisten, maar nooit helemaal goed aankwamen. Echt écht luisteren is zo moeilijk. Maar als het lukt, kun je elkaar weer veel beter ontvangen. Het trainingsweekend is dé plek om dit te oefenen, in een veilige omgeving, en met Gijs en Elly op standby voor ondersteuning en soms weer even op weg helpen. Het trainingsweekend heeft ons lichter gemaakt. We voelen ons door elkaar gehoord en weten beter hoe we op elkaar afstemmen en afgestemd blijven. Dat geeft veel vertrouwen.   

Anoniem     augustus 2020

We kijken allebei met een heel goed gevoel op de training terug. We hebben een moeilijk jaar gehad samen waarin we ons allebei onbegrepen voelden door de ander. Tijdens het trainingsweekend hebben we dingen tegen elkaar uitgesproken die niet nieuw voor elkaar waren, die we ergens van elkaar wel wisten, maar nooit helemaal goed aankwamen. Echt écht luisteren is zo moeilijk. Maar als het lukt, kun je elkaar weer veel beter ontvangen. Het trainingsweekend is dé plek om dit te oefenen, in een veilige omgeving, en met Gijs en Elly op standby voor ondersteuning en soms weer even op weg helpen. Het trainingsweekend heeft ons lichter gemaakt. We voelen ons door elkaar gehoord en weten beter hoe we op elkaar afstemmen en afgestemd blijven. Dat geeft veel vertrouwen.

Leon van Sasse van Ysselt   december 2019

Dankbaar kijk ik terug op het weekend. Er is bij mezelf en tussen ons, veel gebeurt, eigenlijk veel meer dan verwacht, Niet altijd makkelijk, want ik heb dankzij het programma en Sandy,  deurtjes opengemaakt waar heel veel weggeborgen emoties achterzitten die voorzichtig ruimte kregen.

Emoties die ik ooit met de beste intenties opgeborgen en onderdrukt had, maar dat opbergen gaf in onze relatie in het hier en nu onnodig en steeds meer verwijdering.

Jullie aanpak heeft voor mij en ons dus heel goed gewerkt.Twee weken vooraf langzaam door het boek heenwerken en daar al samen over delen heeft zeker geholpen om meer uit het weekend te halen. Ik zou dat iedereen met klam aanraden!

Daarmee is het wel intensief en is het weekend onderdeel van een proces zoals ik al zei dat het voor mij voelt.  Met boek en opdrachten/gesprekken kunnen wij denk ik wel vooruit, maar tip zou zijn om daar nog wat meer aandacht aan te besteden. Hoe het proces in gang te houden na het weekend!

Het tempo in het weekend vond ik (te?)behoorlijk hoog. De tijd om per gesprek samen te oefenen is soms erg kort. Dingen integreren gaat echt meer tijd kosten.

Iets meer theorie( ook eventueel vooraf)  over de impact van hechting op volwassenen en relaties zou voor mij goed geweest zijn.

De stellen in het boek zijn soms zo Amerikaans, dat identificeren lastig is. Met de stellen in de filmpjes lukt dat zeker beter. Goed dus dat jullie dat ook aanbieden.

Dat jullie eigen voorbeelden en kwetsbaarheden voor de groep benoemen en laten zien werkt heel goed om een sfeer te creëren waarin veilig gewerkt kan worden en dat optimisme uitstraalt over de haalbaarheid van verandering.

Dat jullie bij de start ruimte bieden om eigen stijl en vorm van participatie in de groep is prettig. Ik heb zelf bewust tussendoor nauwelijks dingen met de groep gedeeld, omdat ik weet dat dat mij af gaat leiden van mijn eigen proces. De neiging om actief op jullie stoel te gaan zitten ligt te veel op de loer.  Dat die ruimte er vanuit jullie (en de groep)was, was prettig  en hierdoor heb ik  veel meer uit het weekend gehaald en meer verbinding met Sandy teruggevonden. Dat jullie ons daarin “ gelaten hebben” was daarom prima.

De lokatie /faciliteiten/eten enz waren voor de gelegenheid prima/goed genoeg. De koffie was goed! Vermoeid, maar met heel veel dankbaarheid!!

Anoniem: Mijn man stond na 35 jaar huwelijk met een been buiten de deur en was al op zoek naar een eigen plek om te wonen. Ook sliepen we al 2 maanden apart. Na het EFT weekend zijn we weer on speaking terms en verstaan we elkaars taal weer.

De verwijdering is terug gedraaid en we luisteren weer naar elkaar. Er is uitzicht op een toekomst samen.Het EFT weekend  is voor iedereen aan te raden die het gevoel heeft steeds op dezelfde punten vast te lopen in zijn relatie. Je krijgt inzicht in de dynamiek van de relatie en je leert te voorkomen om in een negatief spiraal/groef  terecht te komen.

Elly en Gijs zijn beide zeer bekwame therapeuten en de dynamiek tussen deze 2 mensen is een voorbeeld voor hoe je met elkaar zou willen omgaan. Niet twijfelen maar doen! Ik had niets te verliezen en heb alles weer gewonnen.

Janneke: Het weekend “Houd me vast” van 25 augustus heb ik as zeer positief ervaren. Het heeft mij (ons natuurlijk) veel gegeven. Het was big quality-time!

Over de locatie: perfect! Zeker met het mooie weer dat we erbij hadden. Er is veel ruimte om ongestoord je gesprekken te voeren. De catering en verblijf zijn gewoon goed en het personeel vriendelijk.

Over de begeleiding: geweldig! Jullie waren er maar bemoeide zich niet met ons. Steeds als wij vastliepen kon er ook een van jullie komen. Dat voelde veilig en ‘effectief’ (waarmee ik bedoel dat we verder konden en niet hoefde te wachten in ons ongemak – misschien is ‘productief’ een beter woord…??… ik weet het niet…). Soms wilde ik wel dat een van jullie er was om ons in ons gesprek stil te zetten en te bevragen over hetgeen ik inbreng/doe. “waarom?”, “wat is je eigenlijke boodschap?”, “zie je wat het doet met Theo?”, etc…

Groot pluspunt is dat jullie eigen ervaringen inbrengen als voorbeelden. Werkte voor mij verhelderend en vergrote de veiligheid voor mij.

Over de vorm: fijn om te ervaren dat anderen op andere of zelfde thema’s vergelijkbare struggles kennen. Dat werkt (nog) beter dan het te lezen in het boek. De groep voelde veilig mede door de manier waarop jullie de groep hebben geleid.

Over de inhoud: we hebben natuurlijk niet voor niets voor EFT gekozen. Voor mij draait daar wederkerige communicatie om. Zelfkennis, verbinden, uiten, luisteren, reageren, zelfreflectie.

😉 ik zou het iedereen aanraden (en niet alleen in de liefdesrelatie); focus op (je eigen) emotie, daarmee voel je de ander (ook) aan.

DANK!!!!! Alleen maar plussen!  Succes verder met jullie mooie werk en bovenal als liefdeskoppel.

Roel en Desiree: ‘Als je samen met je partner de moed kan opbrengen om de Houd Me Vast training bij Elly en Gijs te volgen, zal dit verrassend positief uitpakken. In een veilige omgeving word je met enkele andere koppels een weekend lang actief begeleid door twee bedreven EFT-trainers, die integer, respectvol, en met gepaste humor aan de hand van deze succesvolle methodiek snel tot de kern komen. In deze training geven Gijs en Elly de tools, lees verder

Johan & Willemijn: Verdieping door verbinding; prettige training en geeft verhelderende inzichten en handvatten hoe je met elkaar in verbinding staat en op elkaar kan reageren. Aanrader, leuk voor elke fase van een relatie.

Anoniem: Deze training is echt een aanrader!

Wij zijn als stel al lang samen. Sinds kort zijn onze kinderen uitgevlogen, een nieuwe fase voor ons samen.
Dat vraagt om het vinden van een nieuwe balans.
We hebben het goed samen, maar er zijn ook patronen die we graag wilden doorbreken. Ons doel was meer luchtigheid en plezier.
Heel prettig om hier een weekend lang samen bij stil te staan.
We hebben gehuild en gelachen om hoe we het samen doen en weten nu beter hoe we samen verder willen.
Elly en Gijs zijn een fijn & deskundig koppel, die ook hun eigen relatie-ervaringen deelden. Er was een fijne sfeer in de groep en de locatie was top!

Hartelijk dank!

Anoniem: Tijdens een intensieve 2,5 daagse hebben we kennis gemaakt met de methodiek van Sue Johnson, deze heeft ons geholpen om in plaats van in gedoe te blijven hangen, met elkaar de onderliggende patronen, gevoelens en verlangens te onderzoeken. Dit heeft geleid tot meer verdieping en verbinding binnen onze relatie. Elly en Gijs zijn duidelijk professionals en hebben gezorgd voor een veilige omgeving waarin je uitgenodigd werd stappen te zetten die eerder niet in beeld leken te zijn. Het feit dat zij een stel zijn en de leerstof hebben gelardeerd met dagelijkse voorbeelden uit hun eigen relatie zorgde wat ons betreft voor meerwaarde.