Skip to main content

HoudMeVast training 20, 21 en 22 september 2024

In het kort

Wil je het contact met je partner verbeteren, je relatie nieuw leven inblazen? In deze training leer je om ruzies te stoppen en, om in plaats van te gaan zwijgen of ieder voor zich-gedrag, elkaar opnieuw te ontmoeten. Je wordt er samen goed in om de onderlinge afstemming te bevorderen. Ook als je ogenschijnlijk goed met elkaar optrekt, kan het heel fijn zijn om met elkaar te verdiepen en de intimiteit te bevorderen. Niet door communicatietrucjes, maar door de emotionele laag die vaak verborgen blijft in onderling gedoe, juist open te leggen en elkaar daarin mee te nemen. Wat is er voor nodig: je bereidheid om mee te doen en tussendoor met elkaar te oefenen. We zijn blij met het artikel in Quest Psychologie! Gemaakt door een journaliste die de moed had met partner mee te doen in onze training en daar ook nog over te schrijven!

Wat doe je?

Tijdens deze training zal je stappen zetten in een diepgaand veranderingsproces. Wij starten op basis van jouw stijl van hechting en hoe die onder stress in je relatie wordt geactiveerd. Vervolgens oefenen wij met je, de stappen om in emotionele verbinding terug te keren met je partner. Dit geeft een diepgaande ervaring van hoe het is om werkelijk verbonden te zijn èn praktische handvatten hoe je in de dagelijkse struggle “van het leven” met al zijn uitdagingen, daar weer kunt komen. 21 uur lang bezig om de kwaliteit van samenzijn weer terug te krijgen èn weten hoe dat vast te houden en te vervolgen.

Waarom zo?

Wij ervaren dat deze opzet; weg van huis, inclusief slapen, zorgt voor een speciale dynamiek. Zie het als een snelkookpan waar alle ingrediënten bij elkaar komen. Heb je bezwaar tegen het groepsdeel om zoiets privé’s als jouw relatie te bespreken; wees gerust, alle oefeningen doe je met z’n tweeën buiten de groep. En wij zullen je afremmen als je toch teveel blootgeeft in de groep en stellen je dan voor dat wij even meelopen tijdens de volgende oefening. De training vindt plaats in een hotel met extra ruimtes, zodat ieder stel ongestoord kan werken in de verschillende ruimten van de locatie. Wat zeker helpt, qua groep, is het besef dat je niet de enige bent. Bovendien kun je ons over onze relatie horen, hoe wij vallen en opstaan en bieden wij trainingsmateriaal aan waarin je ook andere stellen op film ziet oefenen. Hoe je ook gewend bent om te leren; je zult zeker aan je trekken komen.

Voor wie
Alle paren (homo-, hetero-stellen, getrouwd, samenwonend of apart wonend) zijn welkom. De training is bedoeld voor paren die merken dat hun relatie aandacht nodig heeft en dat ze zelf in dezelfde groeven draaien. Ook heel geschikt voor net gestarte relaties, waarbij je een echt nieuwe start wilt maken, of voor partners met samengestelde gezinnen. Doe niet mee als je op het punt staat uit elkaar te gaan, als er geweld tussen jullie speelt of als er sprake is van een buitenechtelijke relatie. In deze situaties is relatietherapie meer passend. De training kan wel een goed werkzame aanvulling zijn voor paren die al bezig zijn met of ervaring hebben gehad met relatietherapie.

De Houdmevast training zoals we die geven is gebaseerd op het werk van Sue Johnsson. Lees meer in het boek: Houdmevast . Wij combineren deze met ervaringsgerichte oefeningen vanuit de creatief-agogische therapie en vanuit de systeemgerichte therapie.
Onderwerpen:
– Begrijpen liefde- en verbinding en de behoeftes van jezelf
– Waar gaat het vaak mis, op zoek naar het negatieve patroon
– Opzoeken en vinden van zere plekken uit je geschiedenis
– Bouwen van een veilig fundament om moeilijke dingen toegankelijk te maken
– Het nieuwe verhaal over jullie relatie ontwerpen en integreren in je leven.

Lees ook dit artikel uit de NRC van januari 2019 over de training gegeven door EFT collega’s

De groep
Er doen 4-10 paren mee. Oefeningen doe je alleen met je eigen partner op aparte plekken, reflectiemomenten zijn met de groep samen. Uit ervaring en wetenschappelijk onderzoek is bekend dat mensen veel leren van andere paren en dat groepsbehandeling voor paren snel en effectief werkt. Juist de overeenkomsten met andere paren, of het nu gaat om ruzie maken, afstandelijkheid, of intimiteitsproblemen, openen je ogen. Je leert gemakkelijker naar jezelf te kijken door de herkenning in andermans/-vrouws patronen.

De trainers
Elly en Gijs van der Woude zijn samen een stel. Elly is opgeleid als systeem-en EFT gevorderde relatietherapeut, Gijs is opgeleid als gevorderde EFT- relatietherapeut en een ervaren mannentrainer en –coach.

– Vooraf voer je, met zijn 2-en, een intakegesprek met 1 van de trainers.
– 2 dagen, 1 avond. vrijdag van 18.30 tot zondag 17.00 uur. Locatie: Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Wil je informatie over nieuwe data; neem even contact op.

Kosten zijn € 615,- per persoon, inclusief locatiekosten, koffie, thee, materialen, hotel overnachting, ontbijt en lunch. Literatuur: we raden aan het boek van Sue Johnsson, “Houd me Vast” zelf aan te schaffen.

Inschrijven

Zit je nog met vragen? Neem dan even contact op met  Gijs@relatietherapiedebilt.nu of bel 0651061049.

× Kan ik je ergens mee helpen?