Trainingen HoudMeVast: 27 (avond), 28 en 29 augustus 2021.

We zijn blij met het artikel in Quest Psychologie! Gemaakt door een journaliste die de moed had met partner mee te doen in onze training en daar ook nog over te schrijven!

Wil je het contact met je partner verbeteren, je relatie nieuw leven inblazen? Toe aan een onderhoudsbeurt?
In deze training leer je om ruzies te stoppen en, om in plaats van te gaan zwijgen of ieder voor zich-gedrag, elkaar opnieuw te ontmoeten. Je wordt er samen goed in om de onderlinge afstemming te bevorderen. Ook als je ogenschijnlijk goed met elkaar optrekt, kan het heel fijn zijn om met elkaar te verdiepen en de intimiteit te bevorderen.
Niet door communicatietrucjes, maar door de emotionele laag die vaak verborgen blijft in onderling gedoe, juist open te leggen en elkaar daarin mee te nemen.
Wat is er voor nodig: je bereidheid om mee te doen en tussendoor met elkaar te oefenen.

Hou/maak je relatie sterk, en zorg dat je op een fijne manier samen oud wordt

Voor wie
Alle paren (homo-, hetero-stellen, getrouwd, samenwonend of apart wonend) zijn welkom. De training is bedoeld voor paren die merken dat hun relatie aandacht nodig heeft en dat ze zelf in dezelfde groeven draaien. Ook heel geschikt voor net gestarte relaties, waarbij je een echt nieuwe start wilt maken, of voor partners met samengestelde gezinnen.
Doe niet mee als je op het punt staat uit elkaar te gaan, als er geweld tussen jullie speelt of als er sprake is van een buitenechtelijke relatie. In deze situaties is relatietherapie meer passend. De training kan wel een goed werkzame aanvulling zijn voor paren die al bezig zijn met of ervaring hebben gehad met relatietherapie.

De Houdmevast training zoals we die geven is gebaseerd op het werk van Sue Johnsson. Lees meer in het boek: Houdmevast . Wij combineren deze met ervaringsgerichte oefeningen vanuit de creatief-agogische therapie en vanuit de systeemgerichte therapie.
Onderwerpen:
– Begrijpen liefde- en verbinding en de behoeftes van jezelf
– Waar gaat het vaak mis, op zoek naar het negatieve patroon
– Opzoeken en vinden van zere plekken uit je geschiedenis
– Bouwen van een veilig fundament om moeilijke dingen toegankelijk te maken
– Het nieuwe verhaal over jullie relatie ontwerpen en integreren in je leven.

Lees ook dit artikel uit de NRC van januari 2019 over de training gegeven door EFT collega’s

De groep
Er doen 4-9 paren mee. Oefeningen doe je alleen met je eigen partner op aparte plekken, reflectiemomenten zijn met de groep samen. Uit ervaring en wetenschappelijk onderzoek is bekend dat mensen veel leren van andere paren en dat groepsbehandeling voor paren snel en effectief werkt. Juist de overeenkomsten met andere paren, of het nu gaat om ruzie maken, afstandelijkheid, of intimiteitsproblemen, openen je ogen. Je leert gemakkelijker naar jezelf te kijken door de herkenning in andermans/-vrouws patronen.

De trainers
Elly en Gijs van der Woude zijn samen een stel. Elly is opgeleid als systeem-en EFT gevorderde relatietherapeut, Gijs is opgeleid als gevorderde EFT- relatietherapeut en een ervaren mannentrainer en –coach.

Het eerstvolgende trainingsweekend:

Vrijdagavond 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021
– Vooraf voer je, met zijn 2-en, een kennismakingsgesprek met 1 van de trainers.
– 2 dagen, 1 avond. vrijdag van 18.30 tot zondag 17.00 uur. Locatie: Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Wil je informatie over nieuwe data; neem even contact op.

Kosten zijn € 1100,- per stel, inclusief locatiekosten, koffie, thee, materialen, hotel overnachting, ontbijt en lunch. Literatuur: we raden aan het boek van Sue Johnsson, “Houd me Vast” zelf aan te schaffen.

Let op: Je aanvullende verzekering vergoedt mogelijk een deel, neem daarvoor even contact met ons op.

Inschrijven

E-mail naar Gijs@relatietherapiedebilt.nu of bel 0651061049