Wie zijn wij

Elly

56 jaar, ik woon in De Bilt met man en twee in en uit vliegende zonen van rond de 20. In mijn eigen liefdesleven ken ik mijn ups- en downs. Het is soms hard werken en tegelijk is het me dierbaar en ben ik zo blij als we onze innige momenten samen hebben. Onze zoons zijn een goede spiegel voor momenten dat ik niet uit te staan ben…

Ik ben geschoold in de pedagogiek en ben systeem- en relatietherapeut en tegelijk business coach/facilitator. Vanaf mijn 21e heb ik in de jeugdzorg gewerkt. In 1997 heb ik een eigen bureau opgericht. Inmiddels combineer ik mijn zakelijke opdrachten met werk vanuit mijn eigen praktijk.
In mijn praktijk bied ik relatietherapie, gezinstherapie en individuele sessies gericht op jezelf als onderdeel van de relaties om je heen.
Vanuit Buro Woudpartners werk ik als trainer, opleider en interimmanager. Eerst in het bedrijfsleven (o.a. telecommunicatie, farmacie, woningbouwcorporaties, en later, weer opnieuw, ook in de (jeugd-)zorg.

Regelmatig ben ik coach en behandel coördinator voor hulpverleners in complexe zorgsituaties. Deze beweging in werkzaamheden houdt me fris, en verbonden met wat speelt voor mens en maatschappij. Zie mijn Linkedin-profiel voor een uitgebreid overzicht.

Mijn aanvullende opleidingen heb ik gevolgd bij Phoenixopleidingen te Utrecht, en bij het RINO in Amsterdam. Specialistische gezinstherapie op het gebied van hechting heb ik gevolgd bij Daniel Hughes (DDP1 en DDP2). De specialisatie Hechtingsgerichte Gezinstherapie (ABFT, DDP en EFFT) heb ik gevolgd bij Marij Peeters en Lenny Rodenburg.

Bij het begeleiden van cliënten maak ik gebruik van mijn kennis van systemisch werk, conflicthantering, crisisinterventies, neuro linguïstisch programmeren (NLP), karakterstructuren en transactionele analyse. Daarnaast ben ik opgeleid in Emotionally Focussed Therapy. Ook heb ik de Masterclass Brainspotting gevolgd van David Grant.
Voor individuele vragen waarbij het verwerken van (opvoedingstrauma) speelt, bied ik ook IEMT aan, een vorm die zich voort heeft ontwikkeld op EMDR. Dat is ook mogelijk in individuele deelsessies wanneer het opkomt in de relatietherapie.
Deze specifieke, geprotocolleerde therapieën (met vaste stappen en interventies), hebben een bewezen effectiviteit, en dat past bij mijn streven om werkelijke verandering te bieden.

Inspiratie

Mij treft het steeds weer dat voor dat ik mensen mag helpen hun beschermlaagjes af te pellen, en dat ze in contact komen met hun kwetsbare gevoelens, of dat ze hulp vragen bij een echte verandering. Telkens word ik geraakt door het besef van de moed die er nodig is, en kippenvel krijg ik als de onderlinge intimiteit toeneemt.

Gijs

Gijs werkt ook als therapeut en geeft ook de training Hou Me Vast.  Ik ben opgeleid tot gevorderd therapeut Emotionally Focussed Therapy.

Ik ben de zoon van een Marineofficier die vroeger maanden van huis was. In een huis vol vrouwen leerde ik om mijn eigen plan te trekken; naar buiten, op avontuur, spelen en vuurtjes stoken. En dat doe ik nog steeds. Ik ben onvermoeibaar optimistisch. En ik gebruik stilte om af te stemmen op mijzelf om vandaaruit te begrijpen wat anderen nodig hebben. Ik ben 60 jaar, ik woon in De Bilt met vrouw en twee kinderen; een thuis en een aan het studeren. Het verhaal van mijn eigen liefdesleven schrijf ik met verrukkelijke tijden, innige ervaringen en ook teleurstellingen en bijbehorende tijdelijke verwijderingen. Voor mij betekent dit soms flink aan de bak, een stapje terug en in de spiegel kijken. Vooral ons leven delen, van elkaar genieten en volop vieren in innigheid en vertrouwen raakt mij nog iedere dag.

Ik ben geschoold als business coach/facilitator. In 1997 hebben wij een eigen bureau opgericht. Inmiddels combineer ik mijn zakelijke opdrachten met werk vanuit onze eigen praktijk. In onze praktijk bied ik relatietherapie en individuele sessies gericht op jezelf als onderdeel van de relaties om je heen. Vanuit Buro Woudpartners werk ik als begeleider van mannengroepen, trainer, coach en opleider. In het bedrijfsleven (o.a. telecommunicatie, farmacie, banken, woningbouwcorporaties, en later ook in de zorg. Zie mijn Linkedin-profiel voor een uitgebreid overzicht. Mijn aanvullende opleidingen heb ik gevolgd bij Phoenixopleidingen te Utrecht en o.a. bij Essentie-coaching. Bij het begeleiden van cliënten maak ik gebruik van mijn kennis van systemisch werk, conflicthantering, crisisinterventies, neuro linguïstisch programmeren (NLP), karakterstructuren en transactionele analyse.

Je geliefde is bij uitstek dé persoon om jou te ‘triggeren’ in je eigenwaarde. Zie je partner daarom als spiegel. Haal diep adem en bekijk wat er bij jou gebeurt. Léér ervan!

Wellicht denk je: “Is dit het nu? Moet ik het hier mee blijven doen?” Of: “Al die verwijten. Het is nooit goed genoeg voor haar”. Je merkt dat je met reserve op de ander reageert. Of één van jullie denkt aan uit elkaar gaan.

Het doet er niet toe dat we hebben ontdekt met de verkeerde persoon te zijn getrouwd. We moeten hem of haar niet verlaten, maar wel het romantische idee waarop het westerse begrip van het huwelijk de laatste 250 jaar is gebaseerd. Dat er een perfect wezen bestaat dat al onze behoeftes kan bevredigen en aan elk verlangen kan voldoen. We moeten die romantische blik inruilen voor een tragisch, en soms geestig, besef dat ieder mens ons zal frustreren, boos maken, ergeren, gek maken en teleurstellen en dat wij hen, zonder boze opzet, hetzelfde zullen aandoen. Er zal geen einde komen aan ons gevoel van leegheid en onvolmaaktheid. Maar niets hiervan is raar.                                                                                    Alain de Botton

Enerzijds zie ik het als Alain de Botton dat leren omgaan met eenzaamheid en de tekortkomingen in je relatie een onderdeel is van je leven, anderzijds heb ik de ervaring dat als je elkaar kunt ontmoeten hoe het echt voor je is, dat helend werkt. In je relatie met je partner wil je je graag veilig voelen, jezelf voelen. Je wil begrepen en gezien worden. Als dat niet lukt, is dat een pijnlijke ervaring. Ieder van ons probeert daar op zijn eigen manier antwoord op te geven en door te blijven gaan. Soms levert dat een heel eenzaam gevoel op, of veel frustratie, en zoek je afleiding als uitweg. Ook kan het zijn dat je probeert te bespreken waar je mee zit, maar dat het niet oplevert wat je wilt. Als je dit herkent en er mee aan de slag wilt, kunnen we starten. De therapievorm die ik toepas is niet geschikt als er geweld in je relatie speelt. Ook vraagt het van jullie samen op een afspraak te komen. Speelt er een affaire of wil je scheiden, dan kunnen we werken om hier goed uit te komen.

Ik ben te bereiken op 06 51061049