Skip to main content

Wil je je relatie nieuw leven inblazen

Wil je het contact met je partner verbeteren, je relatie nieuw leven inblazen?
In deze training leer je om ruzies te stoppen en, om in plaats van te gaan zwijgen of ieder voor zich-gedrag, elkaar opnieuw te ontmoeten. Je wordt er samen goed in om de onderlinge afstemming te bevorderen. Ook als je ogenschijnlijk goed met elkaar optrekt, kan het heel fijn zijn om met elkaar te verdiepen en de intimiteit te bevorderen.
Niet door communicatietrucjes, maar door de emotionele laag die vaak verborgen blijft in onderling gedoe, juist open te leggen en elkaar daarin mee te nemen. Wat is er voor nodig: je bereidheid om mee te doen en tussendoor met elkaar te oefenen. We zijn blij met het artikel in Quest Psychologie! Gemaakt door een journaliste die de moed had met partner mee te doen in onze training en daar ook nog over te schrijven!

Wat doe je?

Tijdens deze training zal je stappen zetten in een diepgaand veranderingsproces. Wij starten op basis van jouw stijl van hechting en hoe die onder stress in je relatie wordt geactiveerd. Vervolgens oefenen wij met je, de stappen om in emotionele verbinding terug te keren met je partner. Dit geeft een diepgaande ervaring van hoe het is om werkelijk verbonden te zijn èn praktische handvatten hoe je in de dagelijkse struggle “van het leven” met al zijn uitdagingen, daar weer kunt komen. 21 uur lang bezig om de kwaliteit van samenzijn weer terug te krijgen èn weten hoe dat vast te houden en te vervolgen.

Waarom zo?

Wij ervaren dat deze opzet; weg van huis, inclusief slapen, zorgt voor een speciale dynamiek. Zie het als een snelkookpan waar alle ingrediënten bij elkaar komen. Heb je bezwaar tegen het groepsdeel om zoiets privé’s als jouw relatie te bespreken; wees gerust, alle oefeningen doe je met z’n tweeën buiten de groep. En wij zullen je afremmen als je toch teveel blootgeeft in de groep en stellen je dan voor dat wij even meelopen tijdens de volgende oefening. De training vindt plaats in een hotel met extra ruimtes, zodat ieder stel ongestoord kan werken in de verschillende ruimten van de locatie. Wat zeker helpt, qua groep, is het besef dat je niet de enige bent. Bovendien kun je ons over onze relatie horen, hoe wij vallen en opstaan en bieden wij trainingsmateriaal aan waarin je ook andere stellen op film ziet oefenen. Hoe je ook gewend bent om te leren; je zult zeker aan je trekken komen.

Voor wie

Alle paren (homo-, hetero-stellen, getrouwd, samenwonend of apart wonend) zijn welkom. De training is bedoeld voor paren die merken dat hun relatie aandacht nodig heeft en dat ze zelf in dezelfde groeven draaien. Ook heel geschikt voor net gestarte relaties, waarbij je een echt nieuwe start wilt maken, of voor partners met samengestelde gezinnen.
Doe niet mee als je op het punt staat uit elkaar te gaan, als er geweld tussen jullie speelt of als er sprake is van een buitenechtelijke relatie. In deze situaties is relatietherapie meer passend. De training kan wel een goed werkzame aanvulling zijn voor paren die al bezig zijn met of ervaring hebben gehad met relatietherapie.

De Houdmevast training

De Houdmevast training zoals we die geven is gebaseerd op het werk van Sue Johnsson. Lees meer in het boek: Houdmevast . Wij combineren deze met ervaringsgerichte oefeningen vanuit de creatief-agogische therapie en vanuit de systeemgerichte therapie.
Onderwerpen:
– Begrijpen liefde- en verbinding en de behoeftes van jezelf
– Waar gaat het vaak mis, op zoek naar het negatieve patroon
– Opzoeken en vinden van zere plekken uit je geschiedenis
– Bouwen van een veilig fundament om moeilijke dingen toegankelijk te maken
– Het nieuwe verhaal over jullie relatie ontwerpen en integreren in je leven.

Lees ook dit artikel uit de NRC van januari 2019 over de training gegeven door EFT collega’s

De groep

Er doen 4-10 paren mee. Oefeningen doe je alleen met je eigen partner op aparte plekken, reflectiemomenten zijn met de groep samen. Uit ervaring en wetenschappelijk onderzoek is bekend dat mensen veel leren van andere paren en dat groepsbehandeling voor paren snel en effectief werkt. Juist de overeenkomsten met andere paren, of het nu gaat om ruzie maken, afstandelijkheid, of intimiteitsproblemen, openen je ogen. Je leert gemakkelijker naar jezelf te kijken door de herkenning in andermans/-vrouws patronen.

De trainers

Elly en Gijs van der Woude zijn samen een stel. Elly is opgeleid als systeem-en EFT gevorderde relatietherapeut, Gijs is opgeleid als gevorderde EFT- relatietherapeut en een ervaren mannentrainer en –coach.

Ervaringen

Vooraf liepen we vaak vast in heftige discussies waarvan we niet besefte dat we geraakt werden in onze manier van hechting uit onze kindertijd. Ons hielp het eerst begrip en empathie voor elkaar te ontwikkelen en de duivelse dialogen uit pluizen en waar we het meest aan hadden was de houd me vast gesprekken, en de emotionele verbinding herstellen dit was heel bijzonder. Verder hielpen de voorbeelden uit Elly en Gijs hun relatie en daarnaast de veilige sfeer om te kunnen oefenen.

Erg fijn om nog meer de verdieping in te gaan met elkaar, onverwachts nog meer mooie dingen van elkaar mogen zien. Ik dacht aanvankelijk voor een boost of APK te komen. Heel mooi dat het ons zelfs meer dan dat gebracht heeft. We hebben het er veel over. Voor mij, ons, liepen wij ver vooruit op sommige onderwerpen, soms komen dingen al eerder aan bod. Hierdoor vond met name ik het soms net ietsje te lang. Begrijp echter wel dat sommige koppels deze tijd wel nodig hadden. Dus nogmaals, dat is een persoonlijk 'dingetje'.

Ik wil toch wel graag uitspreken dat ik jullie persoonlijke tint in het verhaal erg mooi vind en van toegevoegde waarde. Zo blijven we allemaal mens, samen en gelijkwaardig wat mij het gevoel gaf dat we veilig waren. Tot op zekere hoogte uiteraard want ik vind delen in een groep gewoon erg moeilijk, maar voor mij hebben jullie het zo aangenaam en veilig mogelijk gemaakt. De kleine tussendoortjes zoals een dropje of pepermuntje maakt ook dat ik dacht; o wat fijn dat zij hier aan denken, daar heb ik zin in zeg!

Het Hou-me-vast weekend heeft onze relatie op een onverwachte manier verdiept. Gijs en Elly wisten een veilige sfeer te creëren waarin ieder stel voor zichzelf aan de slag kon met oefeningen die steeds dieper naar de essentie gingen: je echt open stellen voor de ander en zo patronen herkennen en de verbinding herstellen. Het hielp ons elkaar te herontdekken.

Vóór het HouMeVast-weekend hebben we al vaak hulp gezocht bij relatietherapie en elke keer kwamen we rationeel tot de conclusie dat ons relatie prima in elkaar zat en toch miste er op gevoelsbasis iets. We spraken niet dezelfde taal en begrepen niet echt waar de ander vandaan kwam. Onze therapeuten zeiden altijd: "Kijk het maar aan, misschien dat het over een tijdje beter gaat."

Tijdens het HouMeVast weekend hebben we vanuit onze hechtingsstijlen en alle daaropvolgende gesprekken zoveel meer inzicht gekregen in onszelf en vervolgens elkaar. We zijn veel dichter bij elkaar gekomen, niet alleen op rationeel niveau, maar juist vanuit ons gevoel. Door de oefeningen en de openhartige gesprekken hebben we kunnen ontdekken wat de achterliggende redenen zijn van elkaars gedrag en daardoor hebben we meer begrip voor elkaar gekregen wat direct ook heeft geleid tot een diepere verbondenheid. EFT en HouMeVast werken niet alleen om het kibbelen in een relatie tegen te gaan, maar zorgen er juist voor dat je ontdekt wat er in jezelf en je partner leeft om daarna elkaar veel beter aan te voelen.

Eén van de problemen die wij eerder ook met relatietherapie hebben ervaren is dat je buiten de spreekuren om geen tools hebt om samen aan te werken. Tijdens het HouMeVast-weekend hebben we juist veel tools ontvangen om na het weekend samen verder te werken aan onze relatie en periodiek samen een APK uit te voeren, zodat de verbondenheid blijft ondanks de sleur van alledag.

De persoonlijke inzichten die Gijs en Elly met ons hebben gedeeld maakten de stof veel beter te begrijpen en tegelijkertijd maakte hen dat veel meer benaderbaar. Het evalueren van inzichten en persoonlijke ervaringen in groepsverband werkt verdiepend en helpt je zaken vanuit verschillende perspectieven te zien en geef je tevens het gevoel dat je niet alleen staat. Gijs en Elly, nogmaals heel veel dank voor het fantastische weekend!

Nogmaals veel dank voor het weekend. Het was voor ons zeer de moeite waard en het heeft echt een nieuwe boost gegeven aan onze relatie. Het is nog vers maar we hebben er beiden alle vertrouwen in dat het een langdurig effect kan hebben. We zitten vol goede voornemens en hebben daar ook al een concrete planning aan gekoppeld.
We zijn zeer positief over jullie beiden als trainers. Heel bijzonder om ook jullie eigen ervaringen te horen.

Het Hou-me-vast weekend heeft onze relatie op een onverwachte manier verdiept. Gijs en Elly wisten een veilige sfeer te creëren waarin ieder stel voor zichzelf aan de slag kon met oefeningen die steeds dieper naar de essentie gingen: je echt openstellen voor de ander en zo patronen herkennen en de verbinding herstellen. Het hielp ons elkaar te herontdekken.

Mijn man en ik waren elkaar kwijtgeraakt in onze lange relatie. De impact van werk en problemen met een volwassen zoon waren stressbronnen. Dankzij de HoudMeVast training zijn we weer maatjes geworden en ook weer intiem met elkaar. De training was een eyeopener voor ons allebei. Aan de slag met je relatie in een veilige en warme sfeer. Elly en Gijs zijn kundige en betrouwbare trainers. Zij stellen hun relatieperikelen als voorbeeld, waardoor er ook nog wat te lachen valt. Absoluut een aanrader, dit cadeau voor jezelf!

Ik vond het een heel mooi weekend. We hebben veel geleerd van jullie en van en over elkaar. Het is een mooie opzet op deze manier.
Ook goed dat jullie als partners ook jullie 'dingen' vertellen.
De goede verzorging was heel fijn, vanuit het hotel en ook vanuit jullie, bedankt.
Voor jullie sterkte en het allerbeste in jullie persoonlijk leven en met het geven van de trainingen.
Ada

Veel gestelde vragen

Hoe geef je je op?

Je emailt ons via het formulier (klik hier) met jullie beider namen. Je plaats is gereserveerd door ook de aanbetaling van €150 te doen.

Hoe gaat het afzeggen bij overmacht?

Neem zo snel mogelijk contact op. Soms kunnen we het oplossen als je bijvoorbeeld een deel moet missen. Soms kunnen we je overzetten naar een volgend weekend. Je deelnamekosten zijn niet restitueerbaar bij late afzegging. Er is namelijk kans dat we alles moeten afzeggen, en dat willen we voorkomen.

In een groep relatietraining, dat is niks voor mij.

De training doe je met zijn tweeën en je voert alle gesprekken met elkaar.

We werken vanuit een zaal waar we regelmatig met de hele groep zitten om het volgende gesprek voor te bereiden. Oefeningen en gesprekken doe je buiten de zaal, zodat je je privacy hebt. Het hotel biedt genoeg ruimte om dat ongestoord te doen. Wij zijn oproepbaar wanneer jullie even vastlopen.

Heb je nog meer vragen over de HoudMeVast training?  Lees verder bij deze veel gestelde vragen en kijk ook op Nieuws, bij de artikelen.

Heeft u een vraag?

Bij ons kun je rekenen op een heldere, directe en invoelende manier van begeleiden, als wachten niet meer kan.

We beantwoorden je mails of appje op werkdagen. We hebben plaats binnen vier weken, soms eerder.

We horen graag van je!

Mail ons
× Kan ik je ergens mee helpen?