Skip to main content

Nu mag het over jou gaan

Voel je je onzeker, ben je al langere tijd somber, angstig? Of ken je dat je snel ruzie hebt, of afleiding zoekt in te veel (drank, werk)?  Heb je twijfels over je relatie, je werk, je levensinvulling? Voor problemen die een impact op je hebben en waar je alleen of met vrienden niet uitkomt. Als je voor ons kiest, kun je erop rekenen dat we je spiegelen, je op het verkeerde been zetten en dat we humor inzetten. Liefdevol en direct.

Het effect? Respect, waardering en liefde voor jezelf. Waarmee je je anders gaat voelen én handelen.

Voor wie?

Het vraagt van jou dat je bereid bent om een stap te zetten, dat je een wens tot veranderen hebt en daarmee zelf aan de slag wilt gaan. Wij kunnen je helpen als je

 • door een moeilijke periode van bijvoorbeeld verlies, rouw of scheiding gaat.
 • langdurig met lichamelijke en/of stress gerelateerde klachten rondloopt.
 • niet goed meer functioneert thuis of op je werk.
 • rond loopt met depressieve gevoelens.
 • herhaaldelijk problemen ervaart in relaties met anderen.
 • hulp nodig hebt met negatieve ervaringen die doorwerken in je huidige leven.

Wat doe je?

We starten met onderzoeken waar je in het hier en nu tegenaan loopt en wat je wens is. We verdiepen door na te gaan wat je overlevingsstrategie is.  Ook kijken we of die je nu voldoende helpt, en wat eronder zit.  Dan helpen we je stappen te zetten om dat los te laten en dicht bij jezelf te blijven/komen, in wat je eigenlijk wilt of wie je van binnen bent.

We werken aan je veerkracht en helpen je je in je kracht te komen om situaties te verwerken die je eerder niet kòn verwerken. We werken met oefeningen, ervaringen op lichamelijk niveau, met visualisaties van (jeugd-)herinneringen en met je gedachtes en emoties hierbij.

Je werkt hieraan vanuit hier-en-nu problematiek. Als het passend is, kunnen leden van het systeem  (gezin, relatie) aanwezig zijn om het proces te bevorderen. Je leert je eigen patroon herkennen en de negatieve, destructieve of isolerende kant daarvan om te zetten in een manier van positief contact maken. Indien nodig kunnen trauma verwerking methoden worden ingezet, zoals EMDR, BSP (Brainspotting) of andere.

Wat is wat?

Individuele EFT (EFIT) is een vorm van therapie die helend is, en effectief voor individuele cliënten. De focus ligt op het verstevigen van het gevoel van eigenwaarde en zelfacceptatie. Individuele EFT helpt je emoties te onderzoeken en geeft je alle tools om hiermee om te gaan.

Systeem opstelling: Met hulp van poppetjes, of matjes, of mensen, stellen we de situatie op. Zo maken we het emotioneel/energetisch krachtenveld zichtbaar. Je gaat ontdekken dat je er meer keuze-vrijheid in hebt, dan je tot nu toe dacht. Hierdoor kun je je eigen koers leren varen en een nieuwe balans voor jezelf creëren.

Even kijken hoe?

EMDR IEMT en Brainspotting
Deze methodes hebben de reputatie snel en blijvend resultaat te bieden, bij klachten als (faal-) angst, fobie, trauma ‘s uit je jeugd of na een ongeluk, en wanneer je onverklaarbaar snel emotioneel bent. De ogen worden bewogen om nieuwe verbanden in de hersenen te maken, zodat de ontstane “kortsluiting “omdat je de impact van een gebeurtenis niet kon verwerken, weer wordt opgeheven. Hierdoor verdwijnen of verminderen de negatieve emoties die je belemmeren. Ik werk hier stap voor stap met je naartoe, in je eigen tempo, op jouw manier.

Filmpje Youtube over Brainspotting. Hiernaast kun je filmpje over EMDR bekijken.

Sensomotori Psychotherapy, Neuro-affectieve psychotherapie, mindfullness.

Deze lichaamsgerichte trauma-therapieën, helpen je, voorbij de taal. In je lichaam zijn signalen opgeslagen, van stagnatie, van niet verwerkte momenten. We zetten je lichaamssignalen in om je te laten helpen. Zoals je ademhaling, spierspanning, onbewuste beweging, mindfullnessoefeningen.

Hier kun je het filmpje over EMDR bekijken.

Hier kun je het filmpje over Brainspotting bekijken

Ervaringen

Ik was vastgelopen. Overspannen en had geen plezier meer in de dingen die ik deed. Uitdagende baan, drie pittige kinderen en een man die ook zijn deel aandacht claimde. Daarnaast kan ik uitstekend mensen aan elkaar verbinden maar een relatie behouden vond ik moeilijk. De sessies met Elly daagden mij uit om verder na te denken. Over mijzelf, hoe ik omging met relaties zowel op het werk als binnen het gezin. Dat nadenken gebeurde bewust als ook in een soort onderstroom. Elly heeft mij inzicht gegeven in de relaties binnen mijn familie. Wat zijn je roots en wat krijg je (on)bewust mee en hoe vormt het je.

Als je voor Elly kiest, dan kies je voor een directe aanpak. Soms best confronterend. Ze daagt je uit om uit je comfortzone te stappen. Deze aanpak is haar kracht en ik geloof erin, want als je niet echt met de billen bloot durft, dan kabbel je alsnog door. Elly heeft mij laten inzien dat ik best gezien mag worden. Dat ik meer ruimte voor mezelf moet creëren. Uiteindelijk heeft het me zelfbewuster gemaakt. In relaties volg ik niet meer blindelings hetgeen anderen voorschrijven, maar durf mijn mond op te trekken en anderen te laten zien waar ik voor sta. Uiteindelijk laat ik meer van mijzelf zien. En het werkt! Ik merk het aan de mensen om mijn heen. Ze blijven me leuk vinden.

Als startend teamleider een verwaarloosd team aansturen in een veranderings- proces, daar mocht ik ondersteuning bij vragen, die steun dat was Elly.
Het was fijn om in de grilligheid van het alledaagse werk een baken te hebben waar ik erkenning en bevestiging vond en voelde hoe ik in mijn kracht kwam. Het was erg waardevol om de moeilijke beladen vraagstukken te ontrafelen en aan de hand van logische modellen te vertalen naar strategie en acties. Erkenning bieden, samen ontrafelen, sturen op oplossingen en acties. Elly heeft me gesteund in een tijd van hard werken en knokken in een proces van mijzelf dat parallel liep aan een teamproces en ze heeft geholpen overeind te blijven!

Ik ondervond problemen in het leiding geven van een multicultureel team CMP schoonmakers. Het bedrijf doet veel aan continu verbeteren en optimaliseren van alle taken die er uitgevoerd worden. Ook deze afdeling moest hierin mee. Het probleem was dat deze medewerkers niet eerder in het verander proces betrokken waren. Ik heb dit als leidinggevende onderschat en te grote stappen gemaakt. Elly heeft mij inzicht gegeven wat het veranderproces bij de groep los maakte, waar voor hen de belangrijke punten zouden liggen en hoe de groep mee te krijgen in het verander proces. Ik heb geleerd hoe ik mensen in het verander proces kon betrekken wat mijn eigen invloed hierbij is. Het werk is hierdoor nog efficiënter geworden en de groep ging, met plezier, taken erbij doen die eerst uitgevoerd werden door een extern bedrijf. Dit had een mooie besparing tot gevolg. De aanpak van Elly hierbij was voor mij heel doeltreffend, zij stelde vooral veel vragen en gaf mij richting in het zelfstandig oplossen. Belangrijke items waren: verantwoordelijkheid geven, duidelijk de doelen aangeven en bewaken, aanspreken op inhoud van de taak en de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers vergroten.

Gijs is een echte man die het spel begrijpt en speelt. Met jongensachtige energie trekt hij je in een sfeer van samen fantaseren, spelen, creatief experimenten, nieuwe wegen bewandelen. Hij laat je, in positieve zin, versteld staan.

Veel gestelde vragen

Hoe snel kunnen wij een afspraak maken?

Over het algemeen kun je bij ons binnen vier weken aan de slag.

Werken jullie ook s‘avonds?

Incidenteel werkt Gijs met starttijd rond 19.30. Elly heeft laatste startijd 17.00 uur

Hoe lang duren de sessies?

Onze sessies lopen tussen 1 en 1,5 uur.

Hoe kan ik afzeggen?

Let op! Wil je ruim van tevoren een afspraak afzeggen of wijzigen, per e-mail of WhatsApp. Als dat 48 uur of minder van tevoren gebeurt, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Omzetten naar Zoom afspraak of dat 1 van de 2 komt, kan ook. Overleg even met ons!

Hoe werkt het met betalen?

Betaling: dezelfde dag, na ontvangst factuur, betaling via iDEAL of per bankoverschrijving. Wij e-mailen de factuur om zelf (digitaal) te declareren.

Wat wordt er vergoed vanuit de verzekeraar?

Afhankelijk van de problematiek en je aanvullende verzekering kun je declareren bij je ziektekostenverzekering. Meestal betekent dit dat er nog een bijdrage per gesprek voor eigen rekening komt. Het is je eigen verantwoordelijkheid om hier inzicht in te houden.

Klik hier voor een overzicht van de vergoedingen per verzekeraar.

Werken jullie naast live sessies in de praktijk ook met videobellen?

In de coronatijd hebben wij ontdekt dat werken met videobellen (Zoom) een krachtige manier van gesprekken voeren oplevert. Jullie kunnen dan ervaren hoe het is om (veilige)relatiegesprekken te voeren in je eigen woonomgeving. Het kan ook zijn dat jullie een tijd verder weg wonen en dan is videobellen een fijn alternatief

Voor wie is individuele begeleiding passend?

Het kan zeker helpen als:

 • Jij door een moeilijke periode van bijvoorbeeld verlies, rouw of scheiding gaat.
 • Jij langdurig met lichamelijke en/of stress gerelateerde klachten rondloopt.
 • Jij niet goed meer functioneert thuis of op je werk.
 • Jij rondloopt met depressieve gevoelens.
 • Jij herhaaldelijk problemen ervaart in relaties met anderen.
 • Jij hulp nodig hebt met negatieve ervaringen die doorwerken in je huidige leven.

Heeft u een vraag?

Bij ons kun je rekenen op een heldere, directe en invoelende manier van begeleiden, als wachten niet meer kan.

We beantwoorden je mails of appje op werkdagen. We hebben plaats binnen vier weken, soms eerder.

We horen graag van je!

Mail ons
× Kan ik je ergens mee helpen?