Skip to main content

Even voorstellen

Elly, 59 jaar, ik woon in De Bilt met man en twee in en uitvliegende zonen van rond de 20. In mijn eigen liefdesleven ken ik mijn ups- en downs. In mijn gezin van herkomst was er veel nodig voor anderen, en overleefde ik door te “vechten” en mezelf te redden. Het is soms hard werken voor me, om juist zacht te zijn. Het is me zo dierbaar als we onze innige momenten samen hebben. Onze zoons zijn een goede spiegel voor de momenten dat ik niet uit te staan ben…en mezelf weer in de spiegel mag aankijken.

Vanaf mijn 21e heb ik in de jeugdzorg gewerkt. Van kinderen word ik blij, ze raken me vanuit hun creativiteit om er iets van te maken- ook in soms onzichtbare werelden. Slim zijn en lezen, en sporten, en een besef er is meer mogelijk, hielp mij. Ieder heeft zijn eigen bron..  Ik ben geschoold in de pedagogiek, ben systeem- en relatietherapeut en ook business coach/facilitator. In 1997 hebben Gijs en ik ons eigen buro opgericht: buro Woudpartners. Sinds 2005 werk ik vooral in HoudMeVast.
Soms ben ik nog coach en behandel coördinator voor hulpverleners in complexe zorgsituaties. Deze beweging in werkzaamheden houdt me fris, en verbonden met wat speelt voor mens en maatschappij. Zie mijn Linkedin-profiel voor een uitgebreid overzicht.

Mijn aanvullende opleidingen heb ik gevolgd bij Phoenixopleidingen te Utrecht, en bij het RINO in Amsterdam. Specialistische gezinstherapie op het gebied van hechting heb ik gevolgd bij Daniel Hughes (DDP1 en DDP2). De specialisatie Hechtingsgerichte Gezinstherapie (ABFT, DDP en EFFT) heb ik gevolgd bij Marij Peeters en Lenny Rodenburg. Daarnaast ben ik opgeleid in Emotionally Focussed Therapy, in Efit 1 en 2 (de individuele variant), in IEMT en EMDR (individueel traumatherapie) Ook heb ik de Masterclass Brainspotting gevolgd van David Grant.  De combi kan: individuele deelsessies wanneer trauma gerelateerde klachten opkomen tijdens relatietherapie.

En ja: steeds praat ik ook met mezelf, kijk ik in de spiegel van mijn leven en ben mens met ieder mens. Zo groots in ons klein zijn.  Mij treft het steeds weer dat ik je mag helpen om beschermlaagjes af te pellen, dat je bij je veerkracht komt en veel “echter” kunt leven dan je dacht.. Telkens word ik geraakt door de moed die er is, en ik krijg kippenvel als de onderlinge intimiteit toeneemt.

Gijs werkt als therapeut en geeft samen met Elly de training HoudMeVast.

Wie ik ben? Als de zoon van een Marineofficier die vroeger maanden van huis was, leerde ik om mijn eigen plan te trekken. Het huis was -soms te- vol met vrouwen. Mij trof je buiten aan, op avontuur, spelen en vuurtjes stoken. Nu, op mijn 65ste doe ik dat nog steeds. Een kenmerk van me is dat ik onvermoeibaar optimistisch ben . En ik gebruik stilte om af te stemmen op mijzelf, om vandaaruit te begrijpen wat anderen nodig hebben. Het verhaal van mijn eigen liefdesleven schrijf ik zo:  “We hebben verrukkelijke tijden, innige ervaringen, en tijden met teleurstellingen en bijbehorende verwijderingen. Voor mij betekent dit soms flink aan de bak, een stapje terug en in de spiegel kijken. Mijn aandeel zien en nemen, mijn beeld van de goede jongen die niets verkeerd doet, onderzoeken. We groeien dan met elkaar samen en komen in een dieper vertrouwen van elkaar. Hoe we ons leven delen, van elkaar genieten en volop vieren in innigheid en in plezier, en in samen werken, raakt mij nog iedere dag.

Mijn scholing heb ik als  business coach/facilitator. In 1997 hebben wij een eigen bureau, Buro Woudpartners, opgericht.  Sinds een jaar of vijf, combineer ik mijn zakelijke opdrachten met werk vanuit onze eigen praktijk. Elly en ik bieden  de training HoudMeVast aan, en ik werk met stellen en begeleid individuele sessies gericht op jezelf als onderdeel van de relaties om je heen. Vanuit Buro Woudpartners werk ik als begeleider van mannengroepen, trainer, coach en opleider. Aanvullende opleidingen heb ik gevolgd bij Phoenixopleidingen te Utrecht en bij Essentie-coaching. Bij  EFT Nederland ben ik opgeleid tot gevorderd EFT therapeut en gevorderd EFIT; individuele therapie. Bij het begeleiden van cliënten maak ik gebruik van mijn kennis van systemisch werk, conflicthantering, crisisinterventies, neuro linguïstisch programmeren (NLP), karakterstructuren en transactionele analyse. Je kunt dus zowel als stel bij mij terecht als jij individueel. Individueel werk je actief aan de relatie met…… jezelf. Ben je langere tijd uit balans, om wat voor reden dan ook, en wil je daar graag verandering in brengen? Individuele EFT is een liefdevolle, toegankelijke en effectieve vorm van individuele therapie.

Je geliefde is bij uitstek dé persoon om jou te ‘triggeren’ in je eigenwaarde, je denkt bijvoorbeeld: “ik ben niet belangrijk voor jou”. Zie je partner daarom als spiegel. Haal diep adem en bekijk wat er bij jou gebeurt. Léér ervan! Wellicht denk je: “Is dit het nu? Moet ik het hier mee blijven doen?” Of: “Al die verwijten. Het is nooit goed genoeg voor haar”. Je merkt dat je met reserve op de ander reageert. Of één van jullie denkt aan uit elkaar gaan. Enerzijds zie ik het als Alain de Botton (zie tekst) dat leren omgaan met eenzaamheid en de tekortkomingen in je relatie een onderdeel is van je leven, anderzijds heb ik de ervaring dat als je elkaar kunt ontmoeten hoe het echt voor je is, dat helend werkt. In jouw relatie met je partner wil je niets liever dan je veilig voelen, jezelf voelen. Je wil begrepen, gezien en gewaardeerd worden. Als je dat niet lukt, is dat een pijnlijke ervaring. Ieder van ons probeert daar op zijn eigen manier antwoord op te geven en door te blijven gaan. Soms levert dat een heel eenzaam gevoel op, of veel frustratie, en zoek je afleiding als uitweg. Ook kan het zijn dat je probeert te bespreken waar je mee zit, maar dat het niet oplevert wat je wilt. Als je dit herkent en er mee aan de slag wilt, kunnen we starten. De therapievorm die ik toepas is niet geschikt als er geweld in je relatie speelt. Ook vraagt het van jullie samen op een afspraak te komen. Speelt er een affaire of wil je scheiden, dan kunnen we werken om hier goed uit te komen.

Je kunt me bereiken op 06 51061049

“Het doet er niet toe dat we hebben ontdekt met de verkeerde persoon te zijn getrouwd. We moeten hem of haar niet verlaten, maar wel het romantische idee waarop het westerse begrip van het huwelijk de laatste 250 jaar is gebaseerd. Dat er een perfect wezen bestaat dat al onze behoeftes kan bevredigen en aan elk verlangen kan voldoen. We moeten die romantische blik inruilen voor een tragisch, en soms geestig, besef dat ieder mens ons zal frustreren, boos maken, ergeren, gek maken en teleurstellen en dat wij hen, zonder boze opzet, hetzelfde zullen aandoen. Er zal geen einde komen aan ons gevoel van leegheid en onvolmaaktheid. Maar niets hiervan is raar.” –Alain de Botton

× Kan ik je ergens mee helpen?